Projekt ESF
Meniny
Dnes: Olympia
Zajtra: Eugénia
Pozajtra: Konštantín
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
Live Cooking II.
Hotel Sitno patrí do prvej slovenskej siete Trinity hotels. Naša škola s veľkou vďakou prijala ponuku manažmentu hotela na spoluprácu.V spolupráci s hotelom sme pripravili so žiakmi učebných odborov a so študentmi hotelovej akadémie metodické dni gastronómie. Boli zamerané predovšetkým na nové trendy v technologickej úprave pokrmov. Žiakom sa venoval celý deň chef manager výrobného strediska hotela p. Miloš Szalay. Spolu so svojimi kolegami, špičkovými kuchármi, pripravovali v skupinách so žiakmi menu, vyskúšali si zručnosti v nových spôsoboch úpravy pokrmov. Naučili sa, čo je fermentácia, výroba jedlej špongie a čipky.
Pracovníci hotela priniesli so sebou nové nápady v podávaní pokrmov a predjedál. Všetky pripravované menu sa servírovali priamo pred hosťom. Tento deň bol pre našich žiakov veľkým prínosom. Zistili, že kuchárskemu remeslu je možné venovať sa nielen po odbornej stránke, ale aj po stránke umeleckej. Žiaci mali možnosť vidieť celodennú organizáciu pracoviska a prácu profesionálnych kuchárov.
Okrem toho, chef manager p. Koka si pripravil workshop pre žiakov hotelovej akadémie o práci v odbytovom stredisku, pričom kládol dôraz na etiketu a techniku obsluhy.
Žiaci SOŠ služieb zabezpečujú odbornú prax v hoteli Sitno počas prázdnin. Prax trvá 6 týždňov, žiaci pracujú priamo v reálnom prostredí pod vedením profesionálnych pracovníkov. V tomto prostredí získavajú skutočné pracovné návyky v reálnych pracovných podmienkach a prehlbujú svoje vedomosti a zručnosti v odbore kuchár, ktoré získali v škole. Majú tu prístup k moderným technológiám a možnosť stále viac pracovať na sebe a rozvíjať sa v reálnom prostredí odbytového strediska.
Sme radi, že naša škola umožňuje žiakom aj takýto osobnostný a odborný rast v prostredí špičkového hotela.
Bc. Elena Velšicová, Mgr. Jana Hríbiková