Projekt ESF
Meniny
Dnes: Natália
Zajtra: Eliška
Pozajtra: Brigita
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
GASTRO CUP 2017
Banskobystrický klub kuchárov a cukrárov SZKC vyhlásil 3. ročník súťaže kuchárov a cukrárov s názvom Banskobystrický GASTRO CUP 2017. Súťaž sa konala v Banskej Bystrici v hoteli LUX dňa 10.3.2017. Našu školu reprezentoval žiak odboru kuchár Tomáš Škuta z III.C.
Súťažná úloha:
1.časť: filetovanie pripravenej ryby (filet bez kože) kvalita, vzhľad, výťažnosť, prevedenie.
2.časť: príprava dvoch porcií moderného inovatívneho teplého pokrmu s prílohami v časovom limite 45 minút.
Hlavná surovina: sumček africký
Súťažiaci museli pripraviť 2 rovnaké porcie súťažného jedla. V odbore, kde súťažil Tomáš bolo 16 súťažiacich. Súťaže sa zúčastnili aj zahraniční žiaci z Maďarska a Čiech. Tomáš pripravoval sumca afrického na orechoch s flambovanou hruškou, jablkami a vínovo-slivkovou omáčkou. Umiestnil sa na 3. mieste a odniesol si bronzovú medailu.
Ďakujeme Tomášovi za reprezentáciu školy a MOV Jozefovi Korcovi za prípravu žiaka na súťaž.
Bc. Elena Velšicová