.. Stredná odborná škola služieb, Ul. sv. Michala 36, Levice



GASTRO CUP 2017

Banskobystrický klub kuchárov a cukrárov SZKC vyhlásil 3. ročník súťaže kuchárov a cukrárov s názvom Banskobystrický GASTRO CUP 2017. Súťaž sa konala v Banskej Bystrici v hoteli LUX dňa 10.3.2017. Našu školu reprezentoval žiak odboru kuchár Tomáš Škuta z  III.C.

Súťažná úloha:

1.časť: filetovanie pripravenej ryby  (filet bez kože) kvalita, vzhľad, výťažnosť, prevedenie.

2.časť: príprava dvoch porcií moderného inovatívneho teplého pokrmu s prílohami v časovom limite 45 minút. 

Hlavná surovina: sumček africký  

Súťažiaci museli pripraviť 2 rovnaké porcie súťažného jedla. V odbore, kde súťažil  Tomáš bolo 16 súťažiacich. Súťaže sa zúčastnili aj zahraniční žiaci z Maďarska a Čiech. Tomáš pripravoval sumca  afrického  na orechoch s flambovanou hruškou, jablkami a vínovo-slivkovou omáčkou. Umiestnil sa na 3. mieste a odniesol si bronzovú  medailu.  

Ďakujeme Tomášovi za reprezentáciu školy a MOV Jozefovi Korcovi za prípravu žiaka na súťaž. 

Bc. Elena Velšicová 

Fotogaléria

FB - Instagram - Youtube

     

Spolupracujeme s Worki.sk

Partneri školy

 

 


 

 

 

O stránku sa starajú

Mgr. Peter Jedlička
a
Ľudovít Göbölös

webadmin@soslevice.sk

prevádzkovateľ stránky:

Teacher.sk, s.r.o