Projekt ESF
Meniny
Dnes: Boris
Zajtra: Terézia
Pozajtra: Vladimíra
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
Pivná Akadémia CERVESARIO
Žiaci študijného odboru hotelová akadémia absolvovali 26. januára 2017 profesionálne školenie o pive v priestoroch Reštaurácie školy.
Tím pivných majstrov pod taktovkou Jána Píryho, obchodného sládka Pivovarov Topvar, ktorý sa pivu profesionálne venuje už viac ako 30 rokov, zaujímavo predstavil pivo ako nápoj. Ako uviedol: „Študentov najprv učíme o histórii piva, procese varenia, o hygiene či správnom skladovaní. Najobľúbenejšou časťou programu je však praktická škola čapovania piva. Študenti majú najviac otázok a majú možnosť sami si vyskúšať rôzne štýly čapovania.“ Pre mnohých žiakov je to prvý krát, kedy mali možnosť prísť do kontaktu s výčapným zariadením a dozvedeli sa správne techniky čapovania piva, zistili aká dôležitá je čistota pivného skla. Skúsenosti, ktoré počas pivnej akadémie Cervesario získali, môžu využiť vo svojej budúcej odbornej praxi. „Prostredníctvom takýchto školení budúcich pracovníkov gastrosektora môžeme prispieť nielen k zlepšovaniu služieb zákazníkom, ale predovšetkým k zvyšovaniu pivnej kultúry na Slovensku. Umenie uvariť dobré pivo totiž nestačí. Rovnako dôležité je, ako sa o neho ďalej starajú hostinskí a čašníci, ktorí ho prinesú na stôl ku konzumentovi. A pivo si pamätá, ako sa s ním narábalo,“ dodáva Ján Píry.
Žiaci hotelovej akadémie odchádzali nadšení a s rešpektom preberali diplom - „ Pivný somelier“ po úspešnom absolvovaní vedomostného testu.
Bc. Elena Velšicová