Projekt ESF
Meniny
Dnes: Ľudomil
Zajtra: Jolana
Pozajtra: Ľudmila
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
Večera so šéfkuchárom Zdeňkom Pohlreichom
Zdeněk Pohlreich, šéfkuchár a spolumajiteľ Café Imperial Praha, patrí medzi najvýraznejšie osobnosti českej gastronómie. Jeho osobný štýl a charizma mu priniesli veľkú popularitu, najmä vďaka televíznym programom „Ano, šéfe!“ a „Šéf na grilu“. Skúsenosti získaval v najlepších hoteloch a reštauráciách v Európe, ale aj v Severnej Amerike a Austrálii. Vytrvalo sa snaží o zlepšenie a zmenu gastronomických návykov.
S týmto známym českým šéfkuchárom som mal možnosť zoznámiť sa dňa 27.11.2015 v hoteli Astrum Laus, kde pripravoval jedinečné viacchodové menu pre 120 hostí. Pomáhali mu dvaja asistenti a personál hotela. Ja som bol v kuchyni ako pomocník. Okrem toho som pomáhal všade, kde bolo treba. Sledovať pri práci takú osobnosť kuchárskeho umenia bolo pre mňa veľkou skúsenosťou a inšpiráciou. Za tento nezabudnuteľný zážitok ďakujem hlavnej majsterke odborného výcviku pani Elene Velšicovej. V obsluhe pomáhali študenti I.H triedy.
Denis Kökény, III.H
Pán Pohlreich pripravoval pokrmy:
Husacia pečeň, toast s cibuľovou marmeládou a želé z bieleho vína
Údený losos, ľahký zemiakový šalát a prepeličie vajíčko
Na pastových tanieroch sa podávalo hubové ragú s omáčkou a knedličkou
Diviačí chrbát, ružičkový kel a omáčka z čierneho piva
Koláčik s orechami a jablkami so sorbetom zo sektu