Projekt ESF
Meniny
Dnes: Ambróz
Zajtra: Marína
Pozajtra: Izabela
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
Animátorský kurz
Dňa 27. 03. 2015 som sa spolu so svojimi spolužiakmi zúčastnil animátorského kurzu. Po nábore, ktorý nám spravili asi 3 týždne pred kurzom, som sa naň celkom tešil.
Bol to zaujímavo strávený deň s príjemnými ľuďmi a s naozaj vynikajúcim vedúcim kurzu. Bolo vidieť, že sa tejto práci venuje už nejakú dobu.
Kurz bol zameraný hlavne na realizáciu hier a tancov najmä pre deti, ale aj dospelých. Dôležitým predpokladom dobrého animátora je spontánnosť, improvizácia a samozrejme vždy dobrá nálada. Pri práci animátora je vyžadovaná tiež kreativita a pozitívny vzťah k športu, zábave a kultúrnym aktivitám. Samozrejmosťou je príjemné vystupovanie a perfektné komunikačné zručnosti. Keďže všade platí, že teória úzko súvisí s praxou, aj my sme dostali teoretické rady, ako byť dobrý animátor. Fantázii sa medze nekladú a človek by ani neveril, aké rôzne scénky sa dajú vymyslieť a zrealizovať. Najzaujímavejšia bola snáď scénka z Jamesa Bonda.
Náplňou práce animátora sú aj show programy. Tiež sme si niektoré z nich vyskúšali. Ku klasickým bodom programu dovoleniek patrí aj stoličkový tanec, diskotéky, vodná gymnastika a rôzne kolektívne aktivity. Oživil som si v pamäti veľa rôznych detských pesničiek a veľmi veľa nových som sa naučil. Človek by si myslel, že práca animátora je vlastne jedna veľká zábava, ale byť vždy optimisticky naladený a pozitívne zmýšľajúci nie je také jednoduché. Zároveň si táto práca žiada dobrú fyzickú kondíciu, o čom som sa sám presvedčil. V každom prípade som rád, že som sa kurzu zúčastnil a nie je vylúčené, že sa v budúcnosti tejto práci budem aj venovať.
Róbert Adámik, IV.H