.. Stredná odborná škola služieb, Ul. sv. Michala 36, Levice

Exkurzia v RTVS

Dňa 11. novembra 2014 sme sa zúčastnili exkurzie v Slovenskej televízii v Bratislave. Na vrátnici Slovenskej televízie nás privítala naša milá sprievodkyňa. Oboznámila nás s históriou televízie, ktorá bola veľmi zaujímavá. Mali sme možnosť vidieť kostýmy z rôznych období a aj kostýmy, ktoré boli použité pri natáčaní nového slovenského filmu Láska na vlásku, kde je jedna z hlavných postáv slávna slovenská speváčka Celeste Buckingham.

Ďalej sme mohli vidieť televízne štúdiá, kde sa natáčajú televízne relácie, či dokonca slovenský film. Taktiež sme videli modernú kamerovú techniku. Dozvedeli sme sa ako funguje zelené plátno. Moderátori nesmú mať na sebe nič zelené, pretože by sa tá časť tela stala neviditeľná. Pozadie môže byť rôznej farby, záleží to od grafiky, no práve preto zelená, pretože tento odtieň zelenej je veľmi málo používaný.

Mali sme možnosť vidieť aj natáčanie detskej relácie FidliBum.

Na prvý pohľad sa zdá že pracovať v televízií zvládne každý, no nie je to také jednoduché. Moderátori aj kameramani majú veľa práce s tým aby nám vždy mohli priniesť aktuálne správy z celého Slovenska a podieľa sa na nich vyše 60 ľudí. Aj natáčanie relácii nie je jednoduché, pretože to ide naživo a nie je možnosť zostrihania, keď sa moderátor alebo hosť pomýli. Vysvetlili nám aj princíp čítačky ktorá funguje pomocou zrkadla. Režiséri musia byť kreatívny aby vymysleli relácie, ktoré diváka zaujmú aby bola sledovanosť.

Táto exkurzia sa mi veľmi páčila, dozvedela som sa veľa nových zaujímavých informácii o práci v televízii. Som rada že som mala možnosť návštevy RTVS a dozvedieť sa nové informácie.

Po skončení exkurzie sme navštívili nákupné centrum Eurovea.

Mária Riecka, IV.H a Viktória Šebová, III.H

Fotogaléria

FB - Instagram - Youtube

Spolupracujeme

Katalóg odborov

Partneri školy

O stránku sa starajú

Mgr. Peter Jedlička
a
Ľudovít Göbölös

webadmin@soslevice.sk

prevádzkovateľ stránky: