Projekt ESF
Meniny
Dnes: Boris
Zajtra: Terézia
Pozajtra: Vladimíra
Aktuálne projekty
Projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3
Erasmus+ KA210 - VET Tvorme spolu!
Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov
Erasmus+ KA1 - Mládež v európskej inklúzii / The Youth in european inclusion
Erasmus+ KA1 - Otvorení pre Európu / Opened for Europe
Erasmus+ KA2 - Rozdelení a predsa spolu / Divided but still together
Erasmus + KA229 „Rozdelení a predsa spolu“ v učebnom odbore hostinský, kuchár, čašník, kaderník
IT akadémia - vzdelávanie pre 21.storočie
Erasmus+ Healthy European Youth
Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce - Švajčiarsko – Slovenský projekt
Medzinárodná súťaž „EURÓPA 2013“
Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu, Na pántoch 9, 831 06 Bratislava, organizovala 9. ročník medzinárodnej súťaže pod názvom „EURÓPA 2013“.
Súťažili žiaci v odboroch kuchár, čašník, barman, cukrár, termín konania: 21.- 25.10.2013
Všeobecné informácie:
Súťažia 4-členné družstvá - 2 kuchári a 2 čašníci. Vyhodnotené budú družstvá aj jednotlivci. Príprava pokrmov je z vlastných surovín s použitím vlastného inventáru (príbory, obrusy dekorácia a pod.).
Témy súťaže:
Tvorba menu na tému „EURÓPA 2013, 4 chody – predjedlo, polievka, hlavné jedlo, dezert. Zaujímavé pre porotu budú nové netradičné postupy, využitie nových poznatkov v racionálnej výžive, skrátka fantázii sa medze nekladú.
Kritéria súťaže:
Časť I. súťaž družstiev
Kuchári:
• príprava pracoviska a slávnostného menu, expedícia, odovzdanie pracoviska,
• počet porcií 8 (6 na expedíciu, 1 pre komisiu, 1 na výstavu),
• časový limit 4 hodiny, ( nie je povolené používať polotovary).
Jedlá určené na výstavu je potrebné označiť názvom menu.
Čašníci:
• príprava výstavnej slávnostnej tabule pre 6 osôb, časový limit 2 hodiny,
• príprava pracoviska a príprava stola na servis menu pre 6 osôb, obsluha, upratania a ukončenie práce, časový limit 2 hodiny.
Časť II. súťaž jednotlivcov
• miešanie nápojov – short drink – aperitívový 4 porcie, (max. 4 ingrediencie),
– long drink – nealkoholický – 4 porcie
Ozdoba nápoja sa neráta ako ingrediencia.
• flambované ovocie 2 porcie.
Našu školu reprezentovali: Adam Szabó 3.H – miešané nápoje, Denis Debrecényi 5.H dekantovanie červeného vína, Eugen Molnár 5.H – technika obsluhy, Danka Šroufeková 4.H a Mirka Brezinová 3.H súťažili v disciplíne príprava slávnostného menu.
Denis Debrecényi získal 4. miesto. Denis má smolu, vždy mu chýba pár bodov k víťazstvu.